Facebook

Suikervrij koken en bakken

Natuurlijk Suikervrij koken en bakken.suikervrij koken en bakken kan een uitdaging zijn, vele recepten gebruiken suiker voor bijvoorbeeld de structuur.

Maar er is hulp, in de vorm van kookboeken voor suikervrij koken en bakken.

Allereerst zijn er natuurlijk de suikervrije recepten boeken, zoals je die kunt zien op www.suikervrijerecepten.com.

Er zijn recepten boeken met zomerse recepten, feest recepten, maar ook recepten voor sinterklaas, kerst en andere speciale gelegenheden.

 

Kijk gerust of de boeken hieronder iets voor je zijn, als je nog niet klaar bent om geheel suikervrij te leven.

Mochten de recepten boeken met suikervrije recepten niet voldoende zijn.

Dan staan hieronder niet alleen een aantal boeken over suikervrij koken of bakken, maar ook een zoek veld waar je kunt zoeken naar het juiste suikervrije kookboek.

Suikervrij bakken met stevia

Is een boek met harde kaft.

En niet alleen gaat het over suikervrij bakken, maar het helpt je ook met het gebruik van een natuurlijke suiker vervanger: Stevia.

Samenvatting :       Suikervrij bakken met stevia

Het aantal diabetes patiënten stijgt helaas, en daar is de auteur, Vera Kwik, er een van. Een verandering van levenswijze met een streng suikerloos dieet drong zich op, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze nooit meer mag genieten van iets zoets.

De voorbije acht jaar is de auteur – kokkin van opleiding – beginnen te experimenteren met suikervrij bakken, voor haarzelf en voor diegenen die ook iets zoets zonder suiker willen bereiden.

Tal van experimenten mislukten, maar gaandeweg slaagde ze erin een reeks ´klassieke´ recepten om te bouwen tot suikervrije recepten.

Het resultaat: Suikervrij bakken met stevia en andere zoetstoffen. In dit boek staan meer dan vijfentachtig taarten, koekjes en andere desserts, die met stevia of een andere bakbestendige zoetstof bereid kunnen worden, schitterend in beeld gebracht door Frank Croes. Geniet met mate!

Aanschaffen of meer lezen …..

 

Heb jij Candida Ik kook!

Candida is hier niet de zoetstof die gebruikt word bij suikervrij koken en bakken maar een ziekte.

Koken en bakken voor Candida patienten.Jarenlang had ik chronische verkoudheidsklachten met bijholteontstekingen tot gevolg en daarbij diverse vage klachten waar de huisarts niet veel mee kon.

Tot een mesoloog een Candida-infectie in de darmen vaststelde en mij adviseerde een dieet te volgen om de balans in de darmen te herstellen.

Dat betekende onder andere gist-, suiker- en koemelkvrije producten en geen geur-, kleur- en smaakstoffen en conserveermiddelen meer. In korte tijd knapte ik op!

Langzamerhand werd mij duidelijk wat voeding met mijn gezondheid heeft gedaan.

Dit was de drijfveer voor Yvonne van der Burg om o.a. dit boek te schrijven, met niet alleen recepten maar ook vertelt ze van de weg die ze afgelegd heeft door haar ziekte.

Door de ziekte moet haar voedings patroon volkomen verandert worden.

Het boek is vooral bedoeld voor mensen met candida (een schimmelinfectie).

Maar kan ook gebruikt worden als hulp bij suikervrij koken en bakken.

Kopen

 

Suikervrij gebak en desserts

Toetjes maken zonder suiker te gebruiken.Iedereen die van eten houdt, lust op zijn tijd een lekker nagerecht. Of het nu om een eenvoudig toetje of een meer bewerkelijk dessert gaat.

Maar voor wie om gezondheidsredenen (bijvoorbeeld diabetici) een speciaal dieet moet volgen of uit eigen beweging een pondje wil afvallen, is de keuze beperkt.

Een stuk fruit of een zemelen reep gaat al snel vervelen. Daarom bedacht Peter Balcaen voor dit boek 40 originele recepten zonder suiker of overbodige vetten. Van taarten en gebak, mousses en meringues tot milkshakes, kaas desserts en zoete broden: er is voor elk wat wils.

En om te bewijzen dat je je zelfs tijdens de feestdagen niet hoeft te onthouden van een heerlijk nagerecht, creëerde Peter Balcaen smaakvolle varianten op klassiekers zoals riz condé, profiteroles, tiramisù.

Met behulp van suiker- en vet vervangers in de vorm van bak vaste zoetstoffen en lichte zuivelproducten slaagt Peter Balcaen erin evenveel smaak, textuur en variatie in zijn nagerechten te brengen als een bakker die met ‘klassieke’ ingrediënten werkt.

Dankzij enkele basisrecepten kan een schier eindeloze reeks nagerechten klaargemaakt worden.

Het boek heeft natuurlijk een harde kaft, bij de recepten word ook de voedingswaarden aangegeven. Bovendien wordt er met vaste suiker vervangende producten gewerkt en calorie arme margarine.  Layout is overzichtelijk, met aan de ene zijde het recept en aan de andere kant een foto van het gerecht.

Meer weten of aanschaffen.  

Het juiste boek over suikervrij koken en bakken nog niet gevonden?

Hier kun je verder zoeken naar boeken over suikervrij koken en bakken.

Naast bovenstaande recepten boeken is er ook een cursus, Natuurlijk! Suikervrij! Deze cursus krijg je niet alleen hulp in de vorm van recepten en de bijbehorende boodschappen briefjes, maar er is ook een mogelijkheid om met anderen recepten en ervaringen uit te wisselen over  het leven zonder suikervrij.

Dus ben je er net als ik van overtuigd dat suiker niet gezond is, verslavend werkt en een grote bijdrage levert aan de nieuwe volksziektes diabetes en obesitas.  Wil je mooi vol glanzend haar?

Sterke mooie nagels?  Meer energie, minder hoofdpijn, minder buikpijn klachten? Afvallen zonder calorieën te tellen? Afvallen zonder honger te lijden?

Eigenlijk is je gezondheid al reden genoeg, en zijn de andere prettige bonussen, om je levenstijl te veranderen en suikervrij te gaan leven. Of niet?

 

Ik word natuurlijk suikervrij.


Wordpress SEO Plugin by SEOPressor